Notícies > Petita guia de llocs web on trobar llibres digitals en català

Petita guia de llocs web on trobar llibres digitals en català

FONT: Pixabay

Amb l’arribada de la pandèmia i sobretot del confinament domiciliari, moltes editorials, mitjans, institucions i els mateixos escriptors van posar a l’abast de tothom molta obra literària en format digital. Tot per tal de fer passar millor aquelles setmanes de tancament. Per als lectors en llengua catalana va suposar una petita ajuda en uns temps impensables mesos enrere. Amb el temps, però, i amb el relaxament de les mesures de restricció de la mobilitat, aquesta oferta ha anat disminuint i, fins i tot, desapareixent.

Ara bé, si navegueu una estona per Internet, trobareu algunes pàgines i eines digitals que us aproparan una oferta literària digital en català prou interessant:

Comencem pels viquitexts. La Viquipèdia posa a disposició de qualsevol una àmplia oferta gratuïta, de llibres digitals en català de domini públic, o sota llicència CC-BY-SA i GFDL. El catàleg està format part per textos clàssics, sigui catalans com internacionals. Hi ha autèntiques joies com el Canigó de Verdaguer, els Diàlegs de Plató, les obres completes de Joan Maragall o Contes, de Hans Christian Andersen. Podeu visitar el catàleg complet en aquest enllaç.

LlibresDigitals.cat és un espai útil de trobada dels lectors i els escriptors de llibres digitals en llengua catalana. Funciona com un amuntegador, ja que els llibres no es troben a la seva pàgina, sinó que hi trobareu els enllaços per descarregar o comprar el llibre que desitgeu. Aquí l’oferta és generalista, hi ha un espai de novetats editorials i tot el catàleg està classificat per gèneres. En fer clic a algun llibre, podreu llegir una petita ressenya de l’obra, així com una biografia de l’autor. A banda, trobareu la informació de compra necessària, el preu, el format i el venedor.

Per acabar aquesta petita llista, una referència a les editorials en paper que fan una aposta especial pel llibre digital. Per una banda, el portal Llibres.cat, un projecte de la llibreria La Impossible de Barcelona. En la seva secció llibres.cat/ebook trobareu una infinitat de títols per comprar de totes les categories i per a totes les edats. D’altra banda, l’editorial Virus té bona part de la seva oferta literària sota llicències lliures i per a la seva lliure descàrrega en format PDF, “una aposta imprescindible en una societat en la qual les desigualtats socials també es tradueixen a l’hora d’accedir als continguts culturals”. Podeu accedir al llistat de llibres en lliure descàrrega en aquest enllaç.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades