Notícies > SSL .cat t’ajuda a descobrir si un web és segur

SSL .cat t’ajuda a descobrir si un web és segur

28 desembre 2022
SSL .cat | Fundació .cat

La Fundació .cat ha creat la nova eina gratuïta SSL .cat, amb la que pots validar el certificat de seguretat de qualsevol lloc web. Aquesta eina ha estat creada conjuntament amb Entorno Digital.

Què és el certificat SSL?

SSL és un protocol de seguretat que s’utilitza per protegir les comunicacions a través d’Internet. Això protegeix les dades de ser captades per tercers i garanteix que només les persones autoritzades puguin accedir a aquestes dades. SSL és una tecnologia utilitzada en diferents àmbits, com ara la navegació a través d’Internet, la realització de compres en línia i la comunicació a través d’Internet.

Per què fer servir el validador SSL?

És una manera de validar la seguretat d’una URL sense haver d’entrar-hi. Així pots evitar vistiar webs que continguin algun tipus de virus o software maliciós.

Si un web no té certificat SSL és maliciós?

No necessàriament. No tots els webs sense certificat són maliciosos, pot ser que simplement hagi caducat el certificat o que encara no l’hagi obtingut. El que sí que és segur és que els webs sense certificat SSL no encripta les dades i, per tant, no pot garantir la seguretat de les teves dades.

A partiri d’ara, ja pots validar el certificat de seguretat dels llocs web que no coneguis amb SSL .cat i evitar riscos.

SSL .cat forma part de la galaxia d’eines gratuïtes de la Fundació .cat, juntament amb el web per enviar arxius Va .cat, l’escurçador d’URLs Ja .cat i el generador de mems XD .cat.

Rep les notícies que més t’interessin!

Escull els temes que més t’apassionen i rebràs un resum de noticies setmanal.

Notícies relacionades